Ako vaše računalo obitava ispod stola više od šest mjeseci ili godinu dana, velika šansa postoji da prašina pleše oko tvrdog diska, CPU ventilatora i matične ploče. Isto tako ako koristite laptop na raznim površinama(deka u krevetu) iz kojih on uvlači nečisti zrak vjerojatno se guši u prašini!

To nikako nije dobro.

Prvi su na udaru kod dugotrajnog pregrijavanja najčešće elektrolitski kondenzatori, koji u određenim uvjetima mogu i eksplodirati unutar računala, no uglavnom onemoguće rad i prije nego što se to dogodi – računalo ili radi vrlo nestabilno ili ga nije moguće ni pokrenuti. Nakupljena prašina na napajanju računala je izuzetno opasna jer precizne komponente računala su osjetljive na oscilacije u naponu, a nakupljna prašina može uzrokovati ozbiljne kvarove napajanja, a kao posljedica može nastati i strujni udar koje će oštetiti vitalne komponente računala do te mjere da ga je neisplativo popravljati. Osim što će oštetiti vaše računalo ili laptop USPORIT će rad u velikoj mjeri!

Kako si pomoći

U pravilu fizičko čišćenje računala uz zamjenu termalne paste je jedino riješenje za dugotrajan rad i ispravnost vašeg računala ili laptopa! Čišćenje je preporučljivo bar jednom godišnje kako bi rad bio nesmetan, pogotovo kod računala koja su aktivna 24 sata na dan.

U našem servisu svakodnevno možete obaviti čišćenje i izmjenu termalne paste na svim vrstama računala te laptopa uz najpovoljniju cijenu